Perlu kah Ada Si Dia Dalam Hidup Untuk Berjaya?

Semakin hari masa berlalu meningggalkan kita,tengok sahaja hari ini 1 November 2009 dah,langsung tak berasa kecepatan masa itu pergi meninggalkan kita.Baiklah apa yang aku nak tulis ini merupakan persoalan dan menjadi satu impak serta kesan mendalam dalam hidup aku.Sejak dahulu lagi persoalan ini muncil dalam hidup ini..adakah kehadiran si dia aka kekasih aka gerek aka tercinta aka tersayang dalam hidup akan jadi pemangkin untuk kejayaan..??

Apbila bercerita pasal bercinta atau dalam bahasa Sarawak bergerek teringat zaman sekolah dulu.Orang kata zaman dulu-dulu,time nak start orang kata “monkey love”..ingat balik lawaklah..hehe..siapa rasa yang pernah “bergerek” ngan aku tu dan ditinggalkan minta maaf banyak-banyak..bukan apa time tu bukan tahu pun apa erti bercinta sebenar.

Waa..apa pula kaitan dengan kejayaan..memang aku tak nafikan kehadiran seseorang yang penting dalam hidup betul-betul boleh ‘boost"’ performance dalam kes aku pelajaran lah.Mungkin yang lain perkara lain lah,mcam sukan ke apa ke..

Tak perlu lah bercerita dengan siapa aku bergerek untuk aku berjaya.Tahu-tahulah merekah yang orang kata ‘inspiration’ & semangat untuk belajar.Kadang-kadang aku tolak tue,dalam hati kata akan pastikan aku dapatkan kau apabila dah berjaya kelak..hehehe..kisah dulu..

By da way,sekarang hidup aku tanpa Si Dia..dan siapa bakal jadi SI Dia tu entah siapa..mungkin jodoh yang akan tentukan…kawa-kwan ku duk asyik tanya “Wan bila lag hg nk da awek?” ..haha..aku jawap simple ja,”Malas lah,coz peningkan kepala aku”..hehehe—>jawapan mengelak..wahahah..

Hakikatnya,aku tak nak lukakan hati orang lagi..

MUngkin apabila tiba masa seseorang yang betul2 cintakan aku dan sebaliknya aku akan consider balik jawapan aku..hehe..

Ok nya jak lah.. apa yg nak disimpulkan kehadiran org yang kita cintai dan sebaliknya  dalam hidup akan menjadi pemangkin kejayaan…

Komen  & Pendapat anda?

One thought on “Perlu kah Ada Si Dia Dalam Hidup Untuk Berjaya?”

  1. Wan ku sayang..:)…
    CINTA adalah KEKUATAN yg mampu
    mengubah duri jadi mawar,
    mengubah cuka jadi anggur,
    mengubah malang jadi untung,
    mengubah sedih jadi riang,
    mengubah setan jadi nabi,
    mengubah iblis jadi malaikat,
    mengubah sakit jadi sehat,
    mengubah kikir jad dermawan

    (Puisi dalam Cerita Ketika Cinta Bertasbih)

    kadang2 kita tak dapat tolak apa yang kita tak mahu…tapi ape leh buat, hati dan perasaan tak dapat menipu..hihi….Cinta bukan hnyalah cinta kepada kekasih…Cinta merangkumi semua aspek…Cinta Allah, Nabi, Rasul, Keluarga, Sesama Manusia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *