Sindrom blur aka kosong muncul kembali dalam hidup aku. Masalah dimana akau sendiri tak tahu apa aku nak buat. Menariknya kadang-kadang aku hanya refresh browser berulang-ulang kali  Continue reading Aku Kosong

Rindu mahu tembakfoto (photoshoot). Recently I sold my DSLR to my uncle. The reason why I sell the camera is because I tak guna pun bila sampai Sarawak. Since tak ada kamera, rindu Continue reading Tembak Foto

Seriously I hate went meet some girls that remind me to my ex-girlfriend. Bukan saya benci that random girls that look alike terutama bila senyum or ketawa. Tetapi saya benci perasaan Continue reading I hate when

Kampung halaman, apabila waktu pagi, sangat sejuk, tak perlu nak guna aircond dah. Memang waktu pagi akan terlampau sejuk.

Apabila waktu siang, akan terlampau panas. Panas sampaikan kipas tak ada rasa apa-apa dah.

Dulu waktu kecil-kecil, waktu tengah panas-panas cam ni akan terus je terjun sungai mandi ‘pabuh’. Rumah tepi sungai Rejang ja, memang bestlah boleh mandi manda bila-bila masa nak.

Kampung Sabena

Waktu kecil dulu, suka mandi sampai kena marah orang tua baru balik. Best!Antara game waktu mandi yang selalu dimain ialah main kejar-kejar, lumba renang , dan perang.

Game perang paling extream, lawan baling-baling tanah sungai. Kalau kena mata tu menangis lah..haha

*Tetiba hujan turun ketika menaip entri ini. Hilang kepanasan!

Sepanjang ‘cuti panjang’ aku yang masih lagi available ini, aku sentiasa berada di dua tempat iaitu di Kampung Sabena dan di bandar Sarikei.

Kampung ialah rumah aku sendiri. Secara keseluruhannya, aku lebih suka berada di rumah sendiri.

Namun begitu, disebabkan masalah coverage masih lagi di tahap EDGE untuk telco Celcom, menyukarkan sedikit saya untuk online dan membuat urusan bisnes online. Jadi pilihan terbaik ialah stay di Sarikei.

Wujudnya line 3G di kampung akan jadi kegembiraan untuk saya. Kalau tak macam-macamlah teknik saya gunakan untuk mendapatkan coverage yang baik.

Macam-macamlah idea ‘booster’ signal dibuat oleh saya. Tiada satu pun yang terbukti berjaya, namun begitu sedikit sebanyak improve signal ( biarpun sedikit).

Piring Buatan Sendiri..haha