Renew Domain

Wow.. tak sangka cepatnya masa berlalu. Domain blog ini yang dibeli dan didaftarkan untuk 2 tahun dah expired. So today aku renew domain.

Selain itu, aku renew juga untuk domain blog-blog aku yang lain. Nasib baik ada coupon untuk renew. So kesimpulannya, sebelum renew atau beli domain, pastikan Google dulu apa-apa coupon. Boleh jimat duit.

Project Pindah Hosting

Sekarang aku tengah run project memindahkan website/blog aku ke hosting yang lebih reliable iaitu HostGator. Penat jugalah nak trasfer satu-satu website aku dari hosting lama. Apatah lagi dengan connection internet yang tak menentu kestabilan ‘kelajuannya’ ini.

Satu perkara lagi yang aku nak reday ialah PR update. Rasanya dalam firasat aku, masa terdekat ini, Google PR akan update, so.. aku sediakan website aku ke arah itu.

* tengah mangantuk time tulis ini…

Pilihan

Aku ialah antara manusia yang sukar membuat pilihan tepat. Sejarah hidup aku sendiri , kebanyakkan pilihan ialah semuanya tak betul. Kesian betul aku dengan diri aku sendiri..

Semoga satu hari nanti aku ditemukan aku dengan sesorang yang mampu mengimbangi keadaan aku yang always mendapat ‘pilihan’ tak tepat ini.

Experiment Booster Berjaya

Akhirnya dapat juga online dari rumah sendiri. Semua ini hasil pelaburan membeli system 3G Booster. Perlaburan yang berbaloi walaupun ada masa connection tetap slow pada waktu siang. Nampaknya pada waktu malam, connection Internet lebih stabil dan laju. Berikut ialah hasil SpeedTest terbaik internet aku.

Internet di Kampung Sabena

Lepas ni nak beli meja untuk bekerja. Go go kena semangat!

Mom Call

My mom call me, asking when I will back home. That question…erm I know, lama dah aku duduk rumah orang lain. Tapi aku kena duduk rumah lain because I need internet, and no coverage 3g kat rumah sendiri. sad.. masalah dari dulu lagi..Mom juga call asking about my interview result. Today dah masuk minggu ke dua. I still waiting. Mom also tell me, jangan putus asa kalau tak berjaya untuk interview tersebut… Mom  know semangat saya sangat lemah sekarang ni…