Semangat dan motivasi, itulah yang aku perlukan dalam hidup ini. Tanpa motivasi hidupku bagaikan terbang tanpa sayap, melayang layang dibawa arus dan tiupan angin.

Orang kata hidup ini perjalanan. Semangat itu pembakar untuk bergerak ke depan. Kebergantungan aku dengan semangat dan motivasi dalam hidup sangat tinggi.

Carikan aku semangat & motivasi atau aku hidup bagaikan tiada tujuan.

Aku tension dengan hosting yang aku guna semenjak 3-4 tahun lepas. Yelah, kualiti servis semakin buruk. Sebelum ini okay sikit.. Nasib baik aku dah purchase hosting dari HostGator. So far, HostGator okay ja.

Now aku masih lagi dalam process memindahkan semua website dari hosting lama ke hosting baru iaitu HostGator. Nasib baik aku guna VPS untuk download/upload fail ke server. Laju tu..

Speedtest VPS.- 67Mbps download!
Speedtest VPS.- 67Mbps download!

Satu website saya iaitu AsiaCube dah dapat warning dari google. Warning tersebut ialah “Unnatural Inbound Link”. Kesan yang dapat dirasa ialah semua kewyword utama hilang dari SERP 🙁
Banyak kerja nak kena buat lepas ni..kena buang link satu-satu dan lain -lain..

Now aku beralih balik ke komputer desktop aku , memandangkan aku dah boleh online dari rumah dan aku fikir aku tak akan pergi kemana-mana tempat dah selain daripada mendapat kerja. Kelebihan lain ialah, screen yang lebih besar, lebih selesa untuk melakukan kerja 🙂

Walau, bagaimanapun line internet yang tak menentu buat aku tension nak buat kerja. Bila aku nak buat kerja, time-time tu lah line slow.. #facepalm.

Wow.. tak sangka cepatnya masa berlalu. Domain blog ini yang dibeli dan didaftarkan untuk 2 tahun dah expired. So today aku renew domain.

Selain itu, aku renew juga untuk domain blog-blog aku yang lain. Nasib baik ada coupon untuk renew. So kesimpulannya, sebelum renew atau beli domain, pastikan Google dulu apa-apa coupon. Boleh jimat duit.