Beberapa perkara kadang-kdang dan selalu terlintas di fikiran aku…tapi takat di minda sahaja..aku cuba tulis sebelum aku lupa..

Aku tak MINAT kereta. Seriuslah aku langsung tak terlintas nak beli kereta pada masa sekarang…langsung aku tak terlintas nak beli..sebabnya..belum ada jalan raya lagi yang sampai rumah aku..kalau dah ada jalan raya aku beli..

Duit…aku ni tak kisah sangat bab duit. Kalau boleh aku nak duit aku tu bantu orang…tapi aku nak orang berusaha setelah dapat duit aku..benci aku orang malas berusaha setelah diberi kemudahan..

Kaya? aku ni keluarga miskin. Keluarga aku ketegori keluarga miskin tegar..aku sorang ja berduit sebab eBay.. kalau bukan eBay,akulah insan yang paling susah hati perlu fikir 5 kali sebelum berbelanja..balik pun maybe sekali setahun..hutang keliling pinggang dengan saudara..

Belajar..kali terakhir saya kata nak belajar ialah waktu SPM..itu pun dah separoh mati nak belajar..nasib baik result ok..lepas tu matrix serta setrusnya(UniMAP) lah lagi apa lagi)..aku malas dah nak belajar gila-gila dan bersungguh2..sebab akau dah kata akau akan relex bila sampai Universiti..

UniMAP…aku pernah bertengkar mulut dengan parentku..UniMAP tak seperti yang ku sangka..untuk sem 1-3 aku asyik merungut sahaja pasal UniMAP….apa boleh buat nak sangat blaja subject lain dari apa yag dibelajar di Matrix..

sampai sini dulu..nanti  sambung balik…huhu

Maxis bb aku bermasalah untuk login ke acount online. Maxis cepat-cepatlah setelkan,aku nak beli Xtra bandwidth ni..cukop slow dah speed sekarang ni..nak buat kerja pun payah..

Line UniMAP lagilah macam siput..sipot sedut…

Problem dah report hari Sabtu..Hari ni Isnin,kalau tak setal gak..memang lembab juga lah customer service Maxis..

Aku dah macam Ikan terapung-apung di permukaan air nak kan Internet..Nyaweee-nyaweee ikan…

Zaman sekarang orang tak main lagi dah kad-kad. Semua beralih ke SMS atau Facebook. Time cuti hari tu, selongkar balik kad-kad lama dari almari aku. Ada lagilah kad-kad yang tersimpan. Mostly, kad-kad diterima waktu zaman sekolah..hoho..paling last kad diterima zaman pada zaman Matrix.

Kad lama-lama

Kad-kad semua ni buat aku teringat pada orang yang beri kad. Bukan teringat apa, sebab aku tak pernah bagi kad balik..hoho..jahat2..

Btw, saya memang suka simpan benda jadi kenangan..

Bulan satu 2011 memang saya sangat suka..hehe..sebabnya saya asyik berjalan je setiap minggu..baiklah kita mulakan dengan minggu pertama..minggu pertama gi Langkawi dengan kawan-kawan. Sangat enjoy Winking smile

Tepi pangkalan nak gi Island Hoping !

Seterusnya pergi pula ke minggu kedua Februari,..kali ini ada pertandingan Catur Bistari Peringkat kebangsaan di Putrajaya. Walaupun kalah(tak dapat kereta Persona) puas hati juga jalan-jalan..jalan-jalan tengok tempat orang..

Berada di PICC!

Then next week nya pula, sekali lagi saya berajalan-jalan..kami ini under aktiviti SIFE ke Pulau Pangkor. Jumpalah ramai kawan-kawan baru kat situ.

Di jeti

dalm lif ramai-ramai..haha

Selepas Pangkor,destinasi minggu seterusnya ialah Langkawi lagi..kali ini merupakan Program LAB MINDA USAHAWAN di sana. Jumpa lagi ramai kawan baru Smile

 With Cikgu-cikgu dari UPSI :D

Habis je program Lab Minda Usahawan..sekali lagi terus ke Langkawi untuk program KAKS UniMAP pula..sebab saya yak balik cuti,jadi saya pun join la KAKS kali ini..program kali ini berlanjutan sampai bulan 2.

Team Oh! Linux Enterprise

Peserta KAKS 2011

Setiap petang lepak Pantai Chenang..

So apa yang saya nak kata dari hati saya ialah…I LOVE TRAVEL! best tengok tempat orang…hehe..

ok…..selesai untuk bulan Januari!!! SmileOpen-mouthed smile

Baru minggu lepas aku dapat satu ilham menghabiskan duit iaitu ingin membeli DSLR Camera. Masalahnya sekarang perlu ke aku beli.. Sometyme aku beli tak da tujuan pun..entahlah..

Nak kata aku ni anak orang kaya 100% tidak..mungkin pendapatan bulanan saya lebih tinggi dari parent saya..tapi duit ituhasil saya sendiri,hak saya nak buat apa<darkside>..

nikon_d3100

Point aku nak beli ialah nak abadikan saat-saat bersejarah dalam gambar..lagipun after kes terhilang photos dari hd akau akhir tahun lepas buat aku nak buat balik photo album.

Nak beli D31000 Nikon. Price dalam RM1.9k..

So sekarang ni nak simpan 1.9k atau buang 1.9k..

pilihan di tangan saya…