Outing Photoshoot Pertama Kali

Pertama kali aku outing & shoot model. Seriously, best. Bukan sebab model comel & cantik k. Sebab dapat jumpa ramai  lagi photographer lain yang semuanya hebat-hebat. Talent pun semuanya hebat dan berbakat.  Selain itu dapat ronda Perlis, pertama kali ke kawasan Ladang Tebu Perlis dan menikmati keindahan alam. Seterusnya ke kawasan Gua Kelam, pertama kali juga aku ke sana sepanjang hampir 4 tahun duduk Perlis..hehe

Event kali ini dirancang agak lewat. Esok pagi nak pergi, malam itu agak kelam-kabut buat planning. Nak confirm siapa yang pergi,tema outing, transport and ect. Alhamdulillah, semua berjalan lancar..agak penat sebab tidur lewat & bangun awal..

Kebanyakan gambar aku ambil guna lens 50mm 1.8  (my favorite ) dan kit lens 18-55mm. Kit lens banyak membantu tau. Ketiadaan speedlite, dan tengok photog lain guna membuatkan aku rasa nak beli gak spedelite. hehe.

My skill & composition kena banyak lagi improve. Buat telent, kalau shoot aku tak cun sory weyh, I’m still noob.  ^_^

IMG_5306

IMG_5504

IMG_5885-2

Talent 1 : Ain Suriana  | Talent 2: Ezmaliza Ezrik  | Talent 3: Sara Eryna

Photographer : LuTfi Arshad,Muhammad Faiz,Rosnajihah Ahmad,Syariniey Amran,Eppy Syazwan,Suriati Suhaimi,Shafiq

6 thoughts on “Outing Photoshoot Pertama Kali”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *