Cermin Mata

That right..aku ni manusia yang meggunakan cermin mata. Tetapi aku tak suka guna. Only diperlukan ketika kuliah dan tengok wayang. Bagaimanapun disebabkan cermin mata lama hilang, terpaksalah beli yang baru setelah penat buat pilihan yang banyak!

new spectacle

Aku pilih frame dari Hammer. Aku tak reti bab-bab brand cermin mata. Aku ambil yg elok pada mata & pandangan mata. Warna hitam. Lastly,aku nak kata-aku tak suka guna cermin mata! hehe

Selesai Urusan Tiket Flight

balik

Perkara yang dah tertangguh agak lama. Akhirnya aku setel process booking flight hari ini. Sebab tertangguh ialah malas, sebab ke dua tak confirm lagi nak balik bila & sebab ketiga ialah tak cukup duit.

Beberapa perkara yang sama & tak sama tentang journey to home kali ini. Perkara yang sama ialah, flight aku start dari KL-SIBU , SIBU-KL, & KL-Alor Star. Perkara yang tak sama tentang journey kali ini ialah aku ada menggunakan penerbangan MAS. 1st time sepanjang 3 tahun belajar kat UniMAP. Sebelum ini semya guna AirAsia sahaja.

Ok ini sedikit information tentang perjalanan aku, Balik Sarawak pada  25 July 2011 ( Bday dia,tengah risau nak bagi hadiah apa ni..huhu) Balik UniMAP pada 10 September 2011. Lastly,total harga tiket ‘belon’ ialah RM586.50.

Minta-mintalah perjalanan aku nanti lancar tanpa apa-apa masalah.Selamat pergi & balik.

Pertama Kali Guna Contact Lens

Hari ini ialah first time aku beli & guna contact lens. Satu sebab je aku beli, iaitu nak tengok wayang 3D dengan lebih selesa & jelas..hehe..

IMG_3061

Saya perlukan tiga kali percubaan sebelum dapat guna,first time tue..hehe..berair menangis juga la nak pasang contact lens..Last-last berjaya gak..nak buka pula sama gak..berkali-kali cuba baru dapat..mata asyik automatik nak tutop ja..

Apabila Aku..

Sebenarnya saya ok…tak akan mudah marah..tapi kalau ada beberapa perkara buat saya marah atau geram…awas..ada saja benda yang akan pecah..

Entahlah dah memang perangai macam sifat aku..keinginan untuk lepaskan marah pada benda dan object sangat tinggi. Habislah benda yang ada kat tangan time tu..

Peliknya selepas lepaskan marah pada benda (setakat ni tak pernah kena kat orang lagi) aku akan ok..cool down..

Lepas ni janganlah saya pecahkan menda mahal….rugi wooo..

angry