31 Julai 2013

Hari terakhir bulan Julai 2013. Hari ini aku rasa satu perasaan yang aku rasa kekecewaan. Satu perasaan dimana aku rasa nak biarkan semua sahaja berlalu pergi. Satu perasaan dimana semua apa yang dibuat semuanya sia-sia.

Aku tak tahu apa yang aku nak dalam hidup ini. Aku tak pasti mana arah tujuan hidup aku. Masih gelap lagi arah perjalanan aku. Masih tercari-cari lagi mana haluan yang betul.

Kecewa. Mungking itulah yang berlaku. Kecewa dengan nasib diri sendiri. Setiap hari aku asyik bertanya kepada diri sendiri “Why hidup aku macam ini” Why! Why!

Aku dah hampir tak mampu nak hadapi semua ini. Lemah betul dah semangat dan daya juang aku. Mungkin apabila limit penghujung dah tercapai segalanya akan meletus. Satu kemusnahan yang teruk dalam diri.

Aku Sedih, Sedih, Sedih..

Aku sedih, sedih, sedih. Tiada siapa tahu kesedihan aku. Perasaan sedih , kesunyian, segalanya..Kalau menangis hanya aku sendiri yang tahu, tiada siapa, tiada orang dikongsikan.. Aku sedih dengan keadaan aku. Aku sedih dengan nasib aku. Sedih, aku tak tahu bila lagi akan muncul kegembiran. Bila akan muncul keceriaan menawan kesedihan ini. Biar aku senyum, penuh kegembiraan bukannya senyum ditopengkan, kesedihan sebenarnya.

aku sedih
aku sedih, sedih, sedih..

Berapa Result ?

Soalan yang sering ditanya atau FAQ 2-3 hari ni. Sebabnya ialah keputusan peperiksaan semester lepas baru sahaja diumumkan pad 8 Jun 2011. Ada lagi ke yang tak cek result?

Seperti yang dijangkakan pointer aku kali ni ialah yang paling teruk sepanjang 6 semester pengajian di UniMAP. Apa boleh buat, memang seperti yang dah dijangkakan.

Sebab kenapa result teruk ialah sebab itu,ini,yang tu ,dia  & macam-macam la. Tapi puncanya yang paling utama,diri sendiri la…Di mana tak da kemahuan, memang tak ada jalan…

Tahniah buat yang dapat result gempak & yang kurang next sem cuba lagi.

exammm

p/s: Awal sem mesti semangat belajaq tinggi,dekat-dekat exam sure rendah lebih dalam dari jurang laut Mariana.