Cool

Nak tahu, inilah rupa friendster aku. Status terakhir aku letak ialah ‘Add me at Facebook!’ epic sungguh!

friedster aku

Ini pula group friendster yang feymes time awal-awal sampai UniMAP. Apalagi WangUlu..hoho

wang ulu

Untuk email pula,aku clean-up semua email-email spam yang mencecah ribuan lemon. Kalau ikutkan ada banyak email aku buat dulu, senang crita aku lupa apa id email tu..fail!

Sinopsis : Mengisahkan sekumpulan mutant yang bergabung untuk menghalang rancangan jahat Shaw yang cuba mencetuskan perang dunia ke-3, dan menyebabkan ancaman kesan radiasi kepada rakyat dunia. Dan daripada sini, bermula kisah permusuhan antara Profesor X dan Magnetto.

firstclass1

Dah tengok lom? Kalau belum gi la tengok..ramai kata best..dah tengok & aku pun kata best gak, 7-8 bintang Per 10.

2-3 bintang hilang sebab,terlalu banyak nak diceritakan dalam satu movie..Senang cerita,banyak cerita yang perlu anda faham dalam carita ni.

Bab Action- ok2 la..apa-apa pun korang tengok la sendiri..

Aku noob dalam photography, banyak menda aku tak ada lagi untuk DLSR aku.. semua masih default ‘kit’ lagi. Nak explore menda baru lak..So, untuk menambahkan accessories buat pertama kalinya aku plan nak beli Canon EF 50mm f/1.8 II!

50mm_canon_2

Aku pun tak pernah guna sendiri lens ini, tapi aku tahu ini ialah lens yang patut ada bagi setiap photographer. Sebabnya, lens ini ialah antara lens termurah termampu beli buat masa sekarang. Harga dalam RM320++ sahaja. berbanding harga lens lain yang beribu-riban.

Selain itu, f/1.8 menandakan lens ini boleh berikan effect ‘bokeh’ yang mantap!! Sejauh mana kemantapan, saya pun tak pernah cuba sendiri..hoho..

 

50mm_canon_1

 

Nak beli online, takut lak hantar ke alamat rumah sewa LI..harap-harap jumpa la kat mana-mana kedai yang jual kamera..

-by xNvMx

Kalau rajin carilah balik apa post pertama facebook korang..hoho..

1st blood fb

Anniversary Facebook saya ialah 27 Mei 2009..keke