Saya Ingatkan “Toad” Katak LOL

First semester at university, I have problem with some basic term in engineering. This is because I’m from “Sains Hayat” at matriculation program.

Sains Hayat student learn biology subject and this give me big problem when start my study as engineering student at university. I am the last student batch that take SPM in Bahasa Melayu for Mathematic, Physics,Biology and Chemistry. So memang bercelarulah term-term penting engineering. So, I have so many problem with engineering term. Lucu bila ingat balik 😀

Here is the story:

From semester start to study weeks, I always think “torque” is “toad” aka katak. That time I have foreign lecturer yang ajar, so memang satu apa pun saya tak faham.

Saya tak pernah dengar perkataan TORQUE sebelum ini, so otak saya sentiasa ke arah perkataan “TOAD”. Yup, bunyi hampir sama. Entah apalah saya ingat time tu. Sampai study week baru saya faham, apaitu torque. LOL

Saya Ingatkan "Toad" Katak LOL
Saya Ingatkan “Toad” Katak LOL

Aku Sedih, Sedih, Sedih..

Aku sedih, sedih, sedih. Tiada siapa tahu kesedihan aku. Perasaan sedih , kesunyian, segalanya..Kalau menangis hanya aku sendiri yang tahu, tiada siapa, tiada orang dikongsikan.. Aku sedih dengan keadaan aku. Aku sedih dengan nasib aku. Sedih, aku tak tahu bila lagi akan muncul kegembiran. Bila akan muncul keceriaan menawan kesedihan ini. Biar aku senyum, penuh kegembiraan bukannya senyum ditopengkan, kesedihan sebenarnya.

aku sedih
aku sedih, sedih, sedih..

Jika Suka Seseorang

Jika suka seseorang, katakan padanya suka itu,

Rasa itu dari hati manusia,

Mencari kata hati,

Mengikut kata jiwa,

Jika suka seseorang, katakan pada dirinya,

Aku suka dirimu,

Hanya mengharap tiada makna,

Jika suka sesorang,

Katakan terus padanya,

Tiada rasa kecewa,

Hakikat benar diketahui,

Katakan jika kau suka seseorang,

Semoga temu akhirnya,

Jiwa satukan akhirnya.

Jika suka seseorang
Jika suka seseorang

Mimpi Yang Aneh

Mimpi..aku mimpi akan sesuatu yang aku rasa mustahil. Memang dalam mimpi itu mustahil pun. Tapi jarang, ya jarang sekali berlaku mimpi yang aneh ini. Muncul dan hadir beberapa kali dalam mimpi indah. Aneh dan indah, itu definisinya mimpi itu.

Angan dan mimpi dua perkara berbeza. Angan boleh dikawal apa mahunya, mimpi berlaku dengan sendirinya. Angan inginkan itu, mimpi aneh itu munculnya. Aneh, sekali lagi aneh, muncul dimimpi. Angan kaitannya mimpi itu, angan yang mustahil, tapi hati mahu itu.

Aneh, kerana hanya sekali, bersuamuka mu, lain itu semuanya berbeza. Buatku senyum kalau itu terjadi. Aneh, mimpi yang aneh.

Mimpi Aneh
Mimpi yang aneh

Bertambah Koleksi Awek Saya – Tahun 2013

Seminggu dah memasuki tahun baru iaitu tahun 2013. For me, tahun 2013 masih lagi gelap kerana aku masih sama seperti tahun sebelumnya iaitu tahun 2012. Entri kali ni nak tulis tentang heaphones yang aku baru beli iaitu Razer Electra. Bertambahlah koleksi ‘awek’ aku..haha  Gambar seterusnya ialah contoh model menggayakan headphones ini. razer electra

Razer memang sinonim dengan para gamer..ok, pasal headphone, I can give 7/10. Apa yang perlu anda tahu ialah Razer Electra bukan gaming headset, tetapi lebih kepada music. Tetapi main game tetap Ohsem dengan sistem audio 2.1. Boleh terasa gegaran headphones ini, masuk ke dalam kepala. Earcup cukup besar dan selesa (walaupun pakai lama).

Aku beli yang versi hitam. Yang versi hijau diatas just iklan ja.haha

Razer Electra Black