Yeay! Nokia Legend N82 Aku Dijadikan Webcam!

Aku guna PC. Tiga sem dah aku bawa PC aku ke UniMAP. Laptop legend aku tinggalkan kat rumah, bagi kat adik-adik. PC semua perfect, kecuali satu je masalah iaitu kalau tetiba nak berwebcam, tiada Webcam. Yelah, kadang-kadang dengan kawan-kawan lama. Lama tak jumpa, nak juga tengok muka camna. Haha.

Nak beli external wc,rugi pula rasa. Sebab bukan digunakan selalu pun. So saya carilah alternatif menjadikan henpon berkamera sebagai wc. At last jumpa gak.

412_Mobiola

Nama software tersebut ialah Mobiola. Ikutkan software ini berbayar untuk full license. tetapi stndard la, guna yang versi cracked. Mana nak cari, tryla guna kekuasaan Google. Hehe.

Berikut ialah testing.  Yang penting anda perlu intsall perisian Mobiola dalam HP dan ke komputer. connection boleh guna USB cable (in my case), atau bluetooh atau wireless.

wbcam1

Aku capture monitor aku sendiri guna webcam+hpN82.  (wallpaper Diablo3-release 15/5/2012 ni..hoho..lama aku tunggu )

webcam2

Test capture muka sendiri.

#Future work,nak try jadikan DSLR HD webcam, wakaka