Outing Photoshoot Pertama Kali

Pertama kali aku outing & shoot model. Seriously, best. Bukan sebab model comel & cantik k. Sebab dapat jumpa ramai  lagi photographer lain yang semuanya hebat-hebat. Talent pun semuanya hebat dan berbakat.  Selain itu dapat ronda Perlis, pertama kali ke kawasan Ladang Tebu Perlis dan menikmati keindahan alam. Seterusnya ke kawasan Gua Kelam, pertama kali juga aku ke sana sepanjang hampir 4 tahun duduk Perlis..hehe

Event kali ini dirancang agak lewat. Esok pagi nak pergi, malam itu agak kelam-kabut buat planning. Nak confirm siapa yang pergi,tema outing, transport and ect. Alhamdulillah, semua berjalan lancar..agak penat sebab tidur lewat & bangun awal..

Kebanyakan gambar aku ambil guna lens 50mm 1.8  (my favorite ) dan kit lens 18-55mm. Kit lens banyak membantu tau. Ketiadaan speedlite, dan tengok photog lain guna membuatkan aku rasa nak beli gak spedelite. hehe.

My skill & composition kena banyak lagi improve. Buat telent, kalau shoot aku tak cun sory weyh, I’m still noob.  ^_^

IMG_5306

IMG_5504

IMG_5885-2

Talent 1 : Ain Suriana  | Talent 2: Ezmaliza Ezrik  | Talent 3: Sara Eryna

Photographer : LuTfi Arshad,Muhammad Faiz,Rosnajihah Ahmad,Syariniey Amran,Eppy Syazwan,Suriati Suhaimi,Shafiq

UniMAP Blogger United Gathering 2011

Perjumpaan kali pertama semua blogger dari UniMAP semenjak tertubuhnya group UBU di Facebook. Tak sangka akhirnya tercapai juga hasrat nak buat gathering ini. Blogger yang menyertai gatehring 1st ini ialah :

  1. Mohamad Faizal
  2. Mohd Isa
  3. Ezmaliza Ezrik
  4. Muhd Firdaus
  5. Muhammad Faiz
  6. Luqman Mass Duki
  7. Gary Bin Asip
  8. Syafik Way
  9. Syed Muhammad Nazir
  10. Ernie Musliana
  11. Ili Dalila
  12. Nur Syazana Raszilan
  13. Ain Suriana Hanafi

Selepas kenyang  makan ayam KFC, diadakan sesi Icebreaking dan seterusnya berbincang tentang beberapa topik dalam dunia blogging & internet. Best sebab dapat dengar para blogger meluahkan idea serta pendapat masing-masing.

Serterusnya ialah gambar para blogger yang hadir pada hari itu. Kebanyakan gambar yang dishoot ialah menggunakan lens 50mm aka lens favorite aku. Anda cam sendiri siapa blogger-blogger tersebut dalam gambar berikut..hehe

Mohamad Faizal

Mohamad Isa

Ain Suriana Hanafi

Gary Bin Asip

Ernie Musliana

Muhd Firdaus

Ili Dalila

Luqman Mass Duki

Syafik Way

Syed Muhammad Nazir

Muhammad Faiz

Nur Syazana Raszilan

Ezmaliza Ezrik

Gathering UBU 2011

Sesi bergambar beramai-ramai depan Dewan Kapitol UniMAP. Nama dah blogger UniMAP kena ada jugalah bukti kami ni warga UniMAP..haha (kredit pic to Syed Muhammad Nazir)

UniMAP Blogger United Gathering 2011

Berikut ialah video ucapan para blogger dari UniMAP. Spontan dan video ini pun dirakam spontan. That right! Anda  semua memang terbaik !

UniMAP Blogger United 1st Gathering 2011

 

Harap-harap next gathering akan lebih ramai,meriah dan lebih mantap. Maybe time tu saya dah tak wujud di UniMAP lagi. Tapi saya harap semuanya tak akan berhenti di sini. Generasi seterusnya akan meneruskan legasi kami…

Sekian..