Akhirnya aku beli juga DSLR!

That right..aku beli dah DLSR..Canon EOS500D/Rebel T1i/kiss x3

canon_eos500d_main_001

Features at a glance:

  • 15.1 Megapixel APS-C CMOS sensor
  • Full HD movie recording with HDMI connection for viewing and playback on an HDTV
  • ISO 100-3200 (expandable to 12800)
  • 3.4 frames per second continuous shooting
  • Max. 170 large JPEG images in a single burst
  • 3.0” ClearView LCD with Live View mode
  • 9-point wide area AF with cross type centre point
  • High speed DIGIC 4 performance and superb image quality
  • EOS Integrated Cleaning System
  • Full compatibility with Canon EF and EF-S lenses and EX-series Speedlites, including new Speedlite 270EX, TS-E 17mm f/4L and TS-E 24mm f/3.5L II

Mulanya memang aku nak beli Nikon D3100,disebabkan fikiran aku dah diracuni oleh bro penjual,so aku tukar ke Canon..huhu..

Gaming Mode

Sekarang ni dekat-dekat nak hujung sem(tandanya nak FINAL Exam), akan muncul budaya kat saya. Budaya gila nak main game. So kisahnya sekarang ni saya nak habiskan game-game berikut.

titan_quest

TITAN QUEST LAGENDARY

Setakat ni dah sampai peringkat Legendary dah character Brigand aku (Hunter+Roque) nak habiskan before FINAL..entah sempat ke tak…time tengah tulis ni dah Act-2 Legendary.

images

Satu lagi game Private Server yang muncul di KKE Semarak. First time aku main game ni dalam hidup aku..hoho.. aku tahu game ni lama dah…btw,best gak battle dengan kawan-kawan kat Private Server Gunbound! 🙂

Dota 670

DOTA- Game wajib all da time!

Dengan adanya SERVER BATTLE.NET dihostkan di PC Nano,makin meriah pula akhir-akhir sem nih. 2 game tiap hari pun ok.. kadang-kadang main kat GARENA guna Maxis BB…

Beberapa Perkara Saya Nak Kata…telintas..

Beberapa perkara kadang-kdang dan selalu terlintas di fikiran aku…tapi takat di minda sahaja..aku cuba tulis sebelum aku lupa..

Aku tak MINAT kereta. Seriuslah aku langsung tak terlintas nak beli kereta pada masa sekarang…langsung aku tak terlintas nak beli..sebabnya..belum ada jalan raya lagi yang sampai rumah aku..kalau dah ada jalan raya aku beli..

Duit…aku ni tak kisah sangat bab duit. Kalau boleh aku nak duit aku tu bantu orang…tapi aku nak orang berusaha setelah dapat duit aku..benci aku orang malas berusaha setelah diberi kemudahan..

Kaya? aku ni keluarga miskin. Keluarga aku ketegori keluarga miskin tegar..aku sorang ja berduit sebab eBay.. kalau bukan eBay,akulah insan yang paling susah hati perlu fikir 5 kali sebelum berbelanja..balik pun maybe sekali setahun..hutang keliling pinggang dengan saudara..

Belajar..kali terakhir saya kata nak belajar ialah waktu SPM..itu pun dah separoh mati nak belajar..nasib baik result ok..lepas tu matrix serta setrusnya(UniMAP) lah lagi apa lagi)..aku malas dah nak belajar gila-gila dan bersungguh2..sebab akau dah kata akau akan relex bila sampai Universiti..

UniMAP…aku pernah bertengkar mulut dengan parentku..UniMAP tak seperti yang ku sangka..untuk sem 1-3 aku asyik merungut sahaja pasal UniMAP….apa boleh buat nak sangat blaja subject lain dari apa yag dibelajar di Matrix..

sampai sini dulu..nanti  sambung balik…huhu